Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Universitats: deixem de 'fabricar' monstres i millor 'fabriquem' éssers humans

Fachada de la Facultad de Letras de la Universidad del País Vasco en Vitoria.

Ja des de la meva època universitària (fa més de 20 anys) es titllava les universitats com a ‘fàbriques d’aturats’. Si es pensa que Déu ‘fabricà’ l’univers, a la Terra, societat i empreses ‘fabriquen’ productes, serveis, idees i personalitats. També animals i plantes ‘fabriquen’ matèries per ús propi.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

A les xarxes socials s’ha pogut llegir gent que deia que no es casaria mai amb gent titulada en ciències socials perquè aquestes facultats són unes ‘fàbriques de marxistes’. Ha estat el mateix argument de l’únic regidor del PP a PalafollsOscar Bermán, demanant tancar les facultats de Sociologia i Ciències Polítiques on, segons ell, s’adoctrina en l’odi i 'sectarisme' i on caldria depurar al professorat per tal de no deixar l’ensenyament i els mitjans informatius públics en mans de ‘radicals’. El mateix regidor, en desacord amb la gestió de l'alcaldessa, també feu declaracions immorals sobre la senyora Colau.

Però tot i l’extremisme evident d'alguns professors i alumnes de facultats de ciències socials, què dir sobre les de ciències econòmiques i empresarials, ara ‘fàbriques’ de caixes registradores i avarícia i, com els Chicago Boys (economistes xilens recolzats per Milton Friedman i col·laboradors de la dictadura de Pinochet), origen d’un model econòmic patit per amples capes populars?

Mentre es demana no deixar l’educació en mans de ‘radicals’, què hi ha de l’entrega de l’educació i serveis públics a jerarquies religioses i/o empreses privades que sols busquen el màxim benefici.

O de les ‘fàbriques’ d’independentistes? Deixem de ‘fabricar’ monstres i millor ‘fabriquem’ éssers veritablement humans.