Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Per què la masculinitat és tan fràgil?

Un hombre de negocios con los brazos cruzados. / 123RF

La masculinitat és una construcció social que s'associa a persones predefinides com a homes i es considera part de la personalitat i essència d'aquestes. Tanmateix, tot i que el terme pot ser sinònim de coratge, virilitat i força, per què és tan fràgil?

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

En intentar fer als homes forts sota la premissa d'ocultar les emocions que els fan humans, creixen amb por cap a la feminitat. Sentiments com la por, l'angoixa, la debilitat o la inseguretat s'amaguen perquè els converteixen en persones vulnerables. Fins i tot s'ha conduït a un terreny encara més superflu en què vestir amb peces de color rosa, dir que un altre noi és guapo o fer-li un petó a un amic, són accions que trenquen amb els patrons de comportament comunament associats al gènere masculí.

L'errada està a tractar d'apartar la feminitat de l'home, perquè tot ésser compta amb dues parts. I pensar que actuar com una dona et fa menys home, és un símptoma de la societat masclista i per tant homòfoba en què vivim.