Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Portbou és l'únic municipi de la Costa Brava que encara pot créixer"

Vista general de Portbou, Alt Empordà.  / FERRAN SENDRA

Alguna vegada s'ha escrit, des d'algun mitjà de comunicació elitista, que Portbou podria ser un segon Cadaqués i que això seria molt positiu per reactivar l'economia de la població fronterera.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Bé, les coses no són tan senzilles. Cadaqués és una població molt singular i meravellosa que ha sabut treure molt de suc de la figura de Dalí i de la seva geogràfica allunyada i feréstega, més endavant, cap als 70 i 80 del segle passat. També va saber atraure uns grups socials i polítics molt determinats com eren -o són- s'anomenada Gauche Divine, que més endavant es va transformar, en la seva dretanització, amb grups de l"'Upper Diagonal".

Portbou és radicalment diferent a Cadaqués. Fins al 1992 no li feia falta el turisme: vivia de les activitats ferroviàries i frontereres amb l'estat francès. Portbou va planificar, poc, i tard, un turisme que arreu de la Costa Brava ja estava molt desenvolupat. De tota manera, en aquests moments, les mancances de Portbou -en relació amb el turisme- es poden convertir en oportunitats.

Portbou és l'únic municipi de la Costa Brava que encara pot créixer.