Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Van ocupar el local de la nostra entitat al Guinardó i en una nit el van desmantellar"

Okupes / JORDI COTRINA

La nit del passat dia 9 de gener, dissabte, el nostre local va ser assaltat i ocupat. No és una ocupació més de les moltes que sofreix darrerament el barri del Guinardó, sinó que hi ha un salt qualitatiu molt important: no són ja locals buits d’entitats bancàries o antics tallers o comerços tancats, sinó un local com el nostre, amb activitat pràcticament diària.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Cal agrair als Mossos d’Esquadra la seva actuació de desallotjament, amb el suport dels Serveis Socials, que es va produir en poques hores en entendre que el cas del local de la nostra seu no era una simple ocupació sinó una violació de domicili, ja que s’hi fa activitat social regular. Quan vam entrar, el nostre local, un espai de calma i harmonia, havia estat desmantellat gairebé totalment. Amb llibres, documentació, quadres..., tot posat en sacs i amuntegat, a punt de ser llençat a les escombraries. A dins, un gran matalàs era testimoni de la nit passada a dins pels ocupants.

El mal és que així arriba en un dels pitjors moments. La pandèmia de la covid-19 ens ha obligat a una disminució de l’activitat i això ens ha provocat baixes d’ingressos per baixes de socis i assistents en general. Just podem pagar el lloguer. I ara a això s’ha sumat prop de 1.000 euros en danys per l’ocupació. Com pot subsistir en aquestes condicions una entitat petita com la nostra?

Cal que les autoritats es prenguin seriosament l’assumpte de l’ocupació, sobretot al nostre barri del Guinardó, on la sensació d’inseguretat va tan escandalosament a l’alça que ja hi ha veïns força indignats. Tothom té dret a un habitatge digne, però tots hem de poder gaudir d’una seguretat jurídica per tal que la vida ciutadana, la de les famílies i la de les entitats, segueixi amb normalitat. Caldrien accions legals més contundents per posar fi a l’actuació, massa vegades impune, de les màfies que es dediquen a l’explotació dels necessitats d’habitatges i a l’extorsió econòmica dels ocupats, als quals se’ls exigeix una forta quantitat per a desallotjar. No actuar és injustícia, i la injustícia provoca trasbals a les persones.