Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"¿Estem a Londres o a Barcelona? Bicis i patinets que circulen per l'esquerra"

Carril bici en la ronda del Guinardó.

Cada dia faig uns 12 quilòmetres en bicicleta elèctrica per Barcelona, però a vegades penso que circulo per Londres. Sempre intento circular pel carril bici que, encara que sempre reclamem més quilòmetres i millor senyalitzats, s'ha de reconèixer que s'ha fet un esforç en aquest sentit. Ara cal que els netegin més sovint i que es reparin els separadors de cautxú que els delimiten, ja que moltes vegades són un veritable perill perquè no estan ben fixats i envaeixen el carril bici.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Però torno a la pregunta inicial: ¿estem a Barcelona o a Londres? Ho dic per aquest maleït costum i cada vegada més habitual de molts ciclistes i conductors de patinets elèctrics de circular per la seva esquerra, la qual cosa obliga a avançar-los per la dreta.

A vegades, quan hi coincideixo en un semàfor en vermell, els pregunto: "'Are you from London or the United Kingdom?'", que no siguin pas de Manchester, i jo preparat per respondre que aquí es circula per la dreta, però no, perquè em responen que són o viuen aquí... i en aquest precís moment, sense temps de descobrir perquè circulen per on no correspon, el semàfor es posa en verd i ell segueix per l'esquerra i jo per la dreta.

Acabo el dia sense saber si he circulat per Les Corts, Sant Antoni, Sant Andreu, Glòries i la Vila Olímpica o el metavers m'ha portat per Picadilly, Covent Garden o Trafalgar Square.

Potser caldria recordar les normes bàsiques de circulació i aprofitar també per regular els grups de turistes en bicicleta: l'altre dia vaig comptar un tour amb 15 bicicletes una al costat de l'altra, i darrera d'aquest grup un bici-taxi més ample que el mateix carril bici.