Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

L'escola pública a Sant Feliu de Codines està de dol

Inicio del curso escolar en el instituto de secundaria Moisès Broggi de Barcelona. / FERRAN SENDRA

L’escola pública a Sant Feliu de Codines està de dol. El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha decidit reduir la plantilla de docents un any més, afegint-hi una reducció de personal d’administració que fa inviable el projecte educatiu de centre.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Aquesta decisió ha provocat que l’equip directiu presenti la seva dimissió als Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme-Vallès Oriental. Tenim un projecte amb un alt compromís social, on la qualitat en l’ensenyament ha demostrat a pares i mares que una escola diferent és possible. En poques paraules, un projecte que ha fet possible, més enllà d’un currículum formatiu preestablert, la interiorització de la tolerància i el respecte a les diferències, així com l’eliminació total i absoluta de l’estigma dels alumnes pel fet de tenir alguna dificultat i/o tret diferenciador provinent d’alguna mitjana (per sota o per sobre) que han calculat altes instàncies.

Per altra banda, l’aposta pel projecte Escola Nova 21 ha permès trencar amb pràctiques educatives que es basen en la simple repetició i memorització de continguts. I aquest fet què ha permès? Nens feliços i amb un nivell de coneixements i d’adquisicions competencials que els farà capaços d’arribar allà on vulguin i de contribuir a construir una societat millor.

Les famílies donem suport a la decisió de la direcció i demanem poder seguir amb el projecte que ells van presentar, que és el que volem i hem escollit per als nostres fills i filles. Necessitem els 29 mestres i la jornada completa de l’administrativa de la nostra escola.