Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Les abusives condicions que pateixen els interins d'Ensenyament

Una clase de P3, en un colegio de Barcelona. / MÓNICA TUDELA

De sobres són conegudes per tots les condicions laborals dels interins del Departament d'Ensenyament. El que potser no saben molts o no s'ha comentat massa, és el fet que hi ha interins que es passen prop de 8 anys per ser trucats per a una substitució per primera vegada, i que aquestes substitucions són irrenunciables sense justificació alguna que valgui per al departament a l'hora de renunciar la plaça adjudicada. Si resulta que treballes a mitja jornada de tardes i esperes completar un sou fent substitucions als instituts o altres centres en alguna vacant, no accepten una renúncia si resulta que aquesta coincideix de ple  amb el teu horari laboral. No accepten cap justificació a l'hora de renunciar, i cap és cap, ja sigui per motius de salut, dificultat de transport, etc.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

El Departament actua de manera radical i automàticament et fan fora de la borsa i no et pots apuntar fins la propera obertura de llistes que només succeeix un cop a l'any. Automàticament tornes a situar al final de la llista perdent el teu número d'ordre que tants anys has trigat a obtenir. Amb aquest sistema buit de sentit i empatia, pretenen, suposo, educar al futur professor en les seves competències bàsiques.