Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Practicar esport pot salvar la pròpia vida

Miles de corredores de una maratón en Barcelona. / JORDI COTRINA

L'altre dia, la britànica Audrey Mash va anar d'excursió al Pirineu, es va perdre, i una sobtada turmenta de neu i vent la va aïllar. Va ser rescatada pels bombers i va arribar a l'hospital quan la seva temperatura corporal era de 20 graus i feia tres hores que el seu cor havia deixat de bategar. Estava clínicament morta.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Sortosament, es va recuperar i va salvar la vida després de 6 hores. Del cas se'n va parlar molt i és conegut. Però no sé si se sap prou una cosa que va dir el doctor Eduard Argudo, l'especialista en hipotèrmia del Vall d'Hebron, sobre la seva prodigiosa recuperació: "Probablement ha ajudat que l'Audrey, que ha corregut dues maratons aquest any, la de Barcelona al març i la de Berlín al setembre, estava en una molt bona forma física. Practicar un esport aporta molts beneficis, i el que s'ha posat de manifest en aquest cas, que ha impactat fins i tot als científics, em sembla transcendent".

Després de la declaració del metge que la va atendre, no cal dir res més.