Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"A la política mundial actual s'abusa del populisme"

Mas, junto a Puigdemont y Torra: Es la política, estúpidos, no la represión

D'un temps ençà prolifera a la política mundial l'ús i l'abús del populisme per millorar els resultats electorals, que es basa a dir al poble el que vol sentir, encara que la classe política sigui conscient de la impossibilitat de portar-ho a terme. La qüestió és obtenir bons resultats, mentint a la ciutadania i abandonant les necessitats reals de la població un cop aconseguit el mandat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Proves d'això les tenim arreu i als EUA, on hem pogut veure el resultat de l'aplicació d'aquesta tècnica al seu màxim exponent, fins a arribar quasi a un cop d'estat, assaltant el Capitoli, amb un resultat de quatre morts i 52 ferits.

A Espanya, el Govern de coalició de l'Estat va dir que sols tindria una veu de comunicació. No ha estat així, i moltes altres promeses del president no s'estan complint, tot el contrari, i l'altre partit fa la guerra pel seu costat. En definitiva enganyant a la ciutadania.

No podem oblidar aquí a Catalunya que el Govern, des de fa més de deu anys, està jugant amb la mateixa tècnica. Va començar amb el procés, "l'Espanya ens roba" i el referèndum de l'1-O, però la realitat és ben palpable: fugida d'empreses i inversors per inseguretat jurídica i cap projecte revitalitzador per millorar el prestigi, tot al contrari, un túnel on no s'hi veu llum de sortida.

L'aplicació del populisme provoca una pèrdua de la credibilitat en la classe política, i de rebot en les seves institucions, i es desprestigia el puntal de la democràcia, la separació de poders. Si seguim per aquest camí i no es redreça el rumb, perdrem el benestar que fins ara, i durant mes 40 anys, hem aconseguit. Seny, si us plau.