Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

El repte dels nous diputats: tolerància i diàleg

Vista general del hemiciclo del Congreso, durante la sesión constitutiva de la Cámara, el 21 de mayo de 2019. / EFE / JAVIER LIZÓN

L'any 1995 l'UNESCO va proclamar la Declaració de Principis sobre la Tolerància i va fixar el 16 de novembre com a Dia Internacional de la Tolerància. L'article primer d'aquesta Declaració diu que "la tolerància consisteix en l'harmonia en la diferència" i afegeix que la tolerància "no sols és un deure moral, sinó també una exigència jurídica i política", per acabar afirmant que la tolerància és "la virtut que fa possible la pau".

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La tolerància comporta el reconeixement de l'altre i l'acceptació de la diversitat. Té com a pressupòsit la dignitat de tota persona humana i el respecte a la mateixa. Parteix de l'assumpció del principi ètic fonamental proclamat en el primer article de la Declaració Universal dels Drets Humans de què "tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets".

La tolerància veu en el pluralisme una riquesa i una oportunitat per bastir una societat fonamentada en el respecte a la dignitat de l'altre. Per aquest motiu tolerància implica diàleg. Saber escoltar l'altre i saber exposar les pròpies idees sense imposar-les, tot esforçant-se a trobar punts de connexió.

Fóra bo que tots els nous diputats i diputades -escollits a unes urnes que expressen la diversitat de la societat- siguin conscients del que vol dir ser tolerant i s'esforcin sincerament a dialogar per trobar el bé comú.