Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Toc de queda: "Aquell abisme que s'obre sota els nostres peus fa més vertigen que mai"

Una familia, protegida con mascarillas, pasea por una calle. / EFE / RAFA ALCAIDE

Prou. La gent ja no pot més. Jo no puc més. La vida segueix uns camins que estan fets d'incerteses i de pors i de manipulacions i de tot de coses que amb prou feines comprenem. I tenim fills que fan preguntes i ja no sabem què respondre perquè no sabem quina és la resposta. La de veritat. Seguim com si res estigués canviant, normalitzant a passes massa grans allò que en el fons ni comprenem ni assimilem. Però seguim bategant i seguim fent-nos preguntes i seguim, simplement seguim. I el futur es desdibuixa i tot podria ser i aquell abisme que s'obre sota els nostres peus fa més vertigen que mai. Perquè hem après a viure amb allò que som, aconseguim, fem. Un present erràtic que dibuixava un futur imperfecte, però ens ajudava a aspirar. Ara, perduts en l'espiral del present, comencem a veure com perdem el futur. Aquells tòtems socials que ens ajudaven a sentir-nos segurs, s'esquerden i ens ho mirem amb els braços creuats com si això no anés amb nosaltres. I tant que va de nosaltres! Som una societat precària, amb manca d'esperit crític, vulnerable, manipulable i empresonada en la llibertat que diem tenir. Som el resultat de la conxorxa de la mandra, de l'apatia i fem llibres convençuts que procrastinar no només una opció, sinó que és la millor. I ens deixem endur sense l'al·licient de la vida fins el funeral de la nostra mort. Com qui passa pàgines d'un bon llibre només assaborint les vocals. I ens reflectim en la il·lusió òptica d'allò que volem aparentar, ni tant sols ser. I el plaer del 'like' es fon amb la felicitat que no tenim i que no tindrem perquè la dopamina es menja la serotonina. I aquest simple principi bàsic no ens permet res més que pensar en nosaltres mateixos i ser, si cap, una presa més fàcil del futur que ens prenen vestit d'elixir de vida.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Prou de pensar en un, cal pensar en tots, cal tenir consciència social, cal veure el món amb tots els ulls possibles. Si no, ens veurem abocats a una vida sense demà. Avui.