Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Rèplica municipal a la carta "Vivo en Rocafort con Consell de Cent desde hace 50 años ..."

BARCELONA 13/09/2022 Sociedad Quejas del Institut Jaume Balmes por las obras de las Superilles o super manzanas de la c/ Consell de Cent, que con el calor tienen que tener las ventanas abiertas, sufren calor, ruido y polvo. FOTO de RICARD CUGAT / RICARD CUGAT

En resposta a la carta "Vivo en Rocafort con Consell de Cent desde hace 50 años y nunca había visto tanta contaminación y colapso de coches", ens agradaria fer-li arribar les nostres disculpes, ja que entenem perfectament les molèsties que li deuen causar les obres que s’estan produint a la zona on vostè viu i sentim molt el malestar que això li pot estar ocasionant en el seu dia a dia.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Així mateix, li volem transmetre que la transformació que s’està realitzant a l’Eixample, en la confluència dels carrers de Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona, té l'objectiu de crear un nou tipus de carrer: un eix verd, on els arbres i les plantes esdevinguin els protagonistes, amb llocs d’estada, passeig i trobada, recuperant àrees que abans ocupava el cotxe i que proporcionalment suposaven l'ocupació de la majoria de l’espai públic.

Els eixos verds responen al nou model de carrer del segle XXI del pla Superilla Barcelona, que fomenta la vida al carrer, incorpora una nova infraestructura ambiental i estimula el comerç de proximitat. Veurem com desapareix l’asfalt, el verd es multiplica per dotze, comptarem amb més mobiliari urbà i es crearan 31 noves places o espais d’estada. A més, els vehicles són agents convidats que cada vegada tindran menys presència. Podran seguir circulant a 10 km/h, el que incentivarà que circulin fora dels eixos verds, reduint així el trànsit en aquestes zones pensades per als vianants.

És normal, però, que al principi de produir-se aquests canvis, augmenti lleugerament el trànsit als carrers de l’entorn, però són circumstàncies puntuals, ja que l'experiència en altres llocs de la ciutat demostra que el trànsit s'adapta, al que s’hi suma que molts conductors i conductores de cotxe deixen de circular-hi, ja sigui perquè opten per un altre mitjà de transport o perquè els vehicles que només hi passaven per a anar d'una punta a l'altra de la ciutat, trien altres vies destinades a fer-ho, com ara rondes, grans avingudes, etcètera.

Cal afegir que els canvis que s’estan produint en aquesta confluència de vies, estan emparats per un ampli procés participatiu per part de la ciutadania, les associacions veïnals i les entitats de comerciants, en el qual hi ha hagut molt diàleg i opinions que s’han recollit i tingut en compte per millorar el projecte inicial.

Per altra banda, el manteniment del parc Joan Miró al qual es refereix també en l'escrit es gestiona amb una brigada de jardineria. En aquest sentit, durant els darrers anys s’han fet diverses actuacions de millora al parc, com la seva accessibilitat, que ha suposat una important inversió, i ja s’ha estudiat la rehabilitació del llac, la qual es realitzarà properament. Li informem que hem traslladat el seu comentari, respecte l’estat dels arbres i plantes, al departament corresponent de Parcs i Jardins perquè el tinguin en compte.

Per últim, respecte del seu comentari sobre la flota de cotxes oficials de l'Ajuntament, volem posar en valor que s'ha reduït significativament els darrers anys. Així, hem passat de 28 cotxes de benzina i 57 persones adscrites al servei el 2009, a 11 vehicles actualment, dels quals la meitat són elèctrics i els altres són híbrids endollables, de manera que les emissions de CO2 són pràcticament nul·les.

Ens plau saber que compartim amb vostè el desig de fer de Barcelona una ciutat segura, equitativa i amb qualitat de vida, i agraïm que ens faci arribar les seves inquietuds, les quals ens ajuden a millorar.

Finalment, la convidem a visitar les principals actuacions que s’estan duent a terme dintre del projecte Superilla Barcelona: www.superilla.barcelona