Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Quan el transport 'públic' és més car que el privat

Un tren de Rodalies, en una imagen de archivo. / ALBERT BERTRAN

Si el transport públic és més car que el privat, és que no entenem el concepte 'públic'. I el pas dels Mitja distància de Renfe per les comarques gironines n’és un cas. La dependencia dels horaris (un cada mitja hora en el millor dels casos), i el fet que només porta d’estació a estació, fan que l'opció d’agafar el cotxe sigui la més còmoda. A aquests desavantatges no li podem incloure que, a més, sigui més car.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Fem números: de Sils Girona hi ha 20 kilómetres. Anar i tornar amb cotxe costa uns 2.50€ mentre que un bitllet anada i tornada de tren, 5.20€. Comprant deu viatges, 4.80€. Quin incentiu pot tenir una persona per agafar el tren? Cap, més aviat necessitat: joves sense carnet o gent que no disposa de vehicle privat.

Ens diuen que el cotxe contamina, congestiona la ciutat i que se n’ha dedesincentivar l’ús, però a aquests preus ningú no es pot plantejar prescindir-ne per més mentalitat medioambiental que tingui.

Imaginen una educació o sanitat pública més cara que la privada? Doncs això és el que passa amb el transport. Si algú és capaç de justificar-ho, que m’ho expliqui.