Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Molt per aprendre de la cultura política belga

Vista de la multitudinaria concentración catalana en Bruselas. / REUTERS / FRANCOIS LENOIR

Davant de la regressió que implica, que està significant per a Catalunya l'aplicació, la imposició de l'article 155 de la Constitució espanyola -la qual cosa vol dir tenir tutelat completament l'autogovern català i posar en perill de mort la llengua, la cultura, l'economia, la convivència i el benestar social tots els catalans- caldria donar una ullada a un Estat de la UE -el Regne de Bèlgica- que encara que s'anomeni un país -un estat federal plurilingüístic- és, de facto, una confederació.

Des de Catalunya, des de l'Estat espanyol, caldria interrogar-se. Què podríem aprendre, amb un diàleg –sincer i sense límits- d'aquest petit i civilitzat país del cor d'Europa, amb una policia federal amable, intel·ligent, democràtica i europeista, una mica síntesi de la cultura llatina del sud d'Europa i la cultura germànica del nord d'Europa, anomenat Bèlgica?