Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Mestres que critiquen aquells que els critiquen

Clase de segundo de primaria del Institut Escola Turó de Roquetes practicando ’mindfulness’. / JULIO CARBO

Com cada estiu, assistim a una de les batalles més ancestrals.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

En un dels bàndols, aquells que s’atreveixen a insinuar que els mestres gaudim de moltes vacances, que qüestionen tot el que fem i aprofiten les xarxes per manifestar-se. A l’altra banda del ring, els ofesos, tips de tantes calúmnies i reivindicant la seva honorabilitat.

I us preguntareu, per què passa això? Probablement, en el primer dels casos, la gelosia i la desinformació en són les protagonistes. I en l’altre, sembla que molts tenen la necessitat de demostrar que sí, que tot s’ho mereixen amb escreix, i així entren al joc.

Doncs bé, s’anuncia que des de ja es pot desfer aquest cercle viciós. Els primers disposeu de dues opcions: recuperar l’oblidat art d’informar-vos abans de dictar sentència, o recordar que hi ha un lloc anomenat universitat on podeu cursar una carrera que es diu magisteri i després presentar-vos a unes oposicions i... Tatxan! Fi de les vostres angoixes!

I els segons, recordem per què vam decidir fer-nos mestres, tanquem els ulls i albirem aquelles mirades plenes de vida i curiositat i només a ells, als que tenim al davant cada dia, demostrem-los per què som i no només fem d’educadors.

#STOPjustificacions #ProuDemagògia #ViscaL’educació!