Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"'De Llobet a Bonet. Cançons populars catalanes', una autèntica delícia per a l'oïda"

El cambio climático podría dejarnos sin guitarras

Entre els anys 1996 i 1999, Narcís Bonet (pianista, compositor i pedagog) harmonitzà per a guitarra 12 cançons populars catalanes que aproximadament cent anys abans, havia harmonitzat Miquel Llobet (compositor i guitarrista català de gran prestigi), que van esdevenir obres de referència dins del repertori universal de l’instrument.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Narcís Bonet encarregà revisar i digitar les seves cançons al guitarrista, de pares junedencs, Jaume Torrent i Rius, el qual entengué que enregistrar les versions dels dos compositors reflectiria la ductilitat de la música popular catalana i la versatilitat de la guitarra a l’hora d’acollir idees musicals i estètiques ben diferenciades.

El resultat d’aquest treball és una autèntica delícia per a l’oïda, per gaudir-ne quan vingui de gust i també un excel·lent recurs pedagògic per educar en el plaer de la música als infants. 'La pastoreta', 'El Noi de la Mare', 'El desembre congelat',… i fins a 25 cançons: 12 de Miquel Llobet, més 'Plany', i les mateixes 12 de Narcís Bonet. Totes configuren el doble CD que duu el nom 'De Llobet a Bonet. Cançons populars catalanes. Guitarra Jaume Torrent'. Per saber-ne més: www.boileau-music.com.