Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Les persianes de Barcelona, un museu a l'aire lliure

’Playa de Valencia. Sol de la mañana’, de Joaquín Sorolla en la persiana de la Pescadería Fité. / MÒNICA TUDELA

Tinc 11 anys i volia dir a l'Ajuntament que Barcelona és una ciutat molt bonica i atractiva, però des de fa alguns mesos me n'he adonat que, quan els comerços tanquen, moltes de les seves persianes donen una imatge bruta, desarreglada i trista. He pensat que es podria utilitzar aquest espai (les persianes) per fer com una mena de museu a l'aire lliure.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Quant a l'organització hi hauria tres implicats: el propietari del comerç, els pintors, grafiters o similar i l'ajuntament. 

L'ajuntament seria l'encarregat de posar en contacte als propietaris del local amb el grafiter. Quant al grafit, l'amo i l'artista decidirien què es pinta, però l'ajuntament ho supervisaria i cobriria part de les despeses.

D'aquesta manera, les persianes seran més boniques, no estaran brutes i Barcelona tindrà un toc que altres ciutats no tenen, serà un museu per les nits que obre quan tot tanca, i donaria feina i publicitat als grafiters.

Si per mi fos, se m'ocorre, per exemple, que en una zona hi haguessin persianes pintades amb coses relacionades amb cada comerç; en una altra, les pintures serien lliures, no relacionades amb el comerç; en una altra, es farien servir persianes seguides per representar una història... hi ha moltes possibilitats.

Espero que la meva proposta us agradi i es dugui a terme.