Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La CUP i JxSí, una unió impossible

Fotografía de la movilización de la ANC en motivo de la Diada de Catalunya el septiembre del 2016 en Barcelona. / FERRAN NADEU

Veient el panorama polític que tenim ara mateix a Catalunya, amb una CUP cada vegada més radicalitzada, i que segons els mitjans ja crida a escombrar el "poder polític i econòmic", i amb un PEDECat indignat amb aquesta formació antisistema, però de la que depèn per a governar, jo em pregunto si podrem arribar gaire lluny tots plegats.

La resposta és, amb tota seguretat que no. O això, o convertir la Catalunya que tots coneixem, en una relíquia d'uns sistemes polítics, que, afortunadament, ja gairebé han pasat a la Història, però que la CUP vol, literalment, desenterrar i convertir-nos en una espècie de República maoista-leninista-castrista-chavista i amb l'annexió corresponent dels anomernats Països Catalans.

I mentrestant, tant el PEDECat i ERC -que molt amics, diguin el que diguin, tampoc és que ho siguin, tot i que de moment guarden les formes, al menys de cara als ciutadans- volen tirar pel dret. Prescindint no solament de les lleis espanyoles, que ens agradin o no són les nostres igualment, si no fins i tot de les lleis i protocols internacionalment reconegudes, començant per les de la ONU i acabant amb les de la UE. O sigui, per acabar i per què ho entengui tothom, amb aquest panorama, no ens en sortirem. No pot acabar bé de cap manera el que ja va començar malament.