Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La contaminació no s'acaba eliminant els cotxes vells

Vehículos en la Via Laietana. / FERRAN NADEU

En general, els cotxes més vells els tenim els que no disposem de gran poder adquisitiu i les persones jubilades, que veiem com aquest que ens ha acompanyat tants anys, serà el darrer que ho farà. Aquests som els que menys kilòmetres fem, o sigui els que contaminem menys, ja que només fem servir el cotxe per anar a veure a la família si som forans de proximitat o bé per una emergència o necessitat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Al·leguen que els cotxes vells o de gasoil contaminen molt, no obstant se'n van fabricant i molts són de marques cares. Sembla que si pagues ja pots anar perjudicant. Hi ha altres mitjans de locomoció que contaminen moltíssim més l'aire que respirem, com poden ser avions i grans transatlàntics, però sembla que qui mana, no se n'adona. Veiem sovint anuncis de viatges, molts d'ells a països llunyans, però com que això dóna molts diners ja es pot anar perjudicant. No he vist cap nota del Govern conscienciant que no es viatgi tant.

Seria més lògic que aquests cotxes vells anessin deixant d'existir, per la seva pròpia caducitat o la del seu propietari i que tots els nous motors que s'anessin fabricant no contaminessin. Podria anar comentant moltes altres incongruències, però en resum, tot s'acaba en el mateix. El pobre desgraciadet és el que més en surt perjudicat, perquè els "grans", ja aniran fent negoci, encara que això no recaigui en els que en patim les conseqüències.