Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Impedir un referèndum és repressió

La alcaldesa de Barcelona, Ada Colau. / ACN / PATRICIA MATEOS

Estem immersos en un allau de comunicats, informacions i rumors més o menys contrastats que exigeixen als ciutadans una bona dosi de crítica per tal de no caure dins aquest maremàgnum d'informació / desinformació.

No va bé que els polítics facin declaracions i afirmacions ambigües que no expliquen gaire res i només afegeixen frases buides a la confusió.

La senyora Colau ha repetit una opinió molt utilitzada pels partits contraris al referèndum des de fa temps: "el referèndum divideix la societat". En el cas d'aquests partits, tinc molt clars els motius que els porten a repetir aquesta frase, que no son altres que combatre la democràcia per mantenir l'status quo. Voldria pensar que els motius de Colau no són aquests, i és per això que m'agradaria que s'expliqués i contestés algunes preguntes que els ciutadans ens fem.

Donat que en els referèndums sempre es tria entre dues opinions diferents, què té aquest referèndum que, a diferència dels altres, divideix la societat mentre els altres s'accepten com les manifestacions democràtiques i participatives que de fet són?

No creu que negar el dret d'expressió a través de les urnes a la ciutadania també divideix la societat? A mi em sembla que el fet de fer un referèndum acull la diversitat social i posa les bases per solucionar problemes existents mentre que no deixar-lo fer no és res més que repressió.