Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Fins quan deixarem que programin l'obsolescència dels productes?

Tim Cook presenta el nuevo MacBook Air de Apple en Nueva York. / AFP / Stephanie Keith

És ètic que es fabriquin els objectes amb un moment d'obsolescència programat? El progrés i estudi tecnològic ha d'anar a enriquir les empreses de fabricació? No hauríem de ser les persones, les beneficiades dels coneixements nous per gaudir d'aquesta tecnologia mirant pel bé comú? Quan es començaran a penalitzar les empreses que fabriquen els objectes posant-los data de caducitat perquè compris de seguida un altre producte? Fins quan els deixarem, com a societat, que escurcin la vida de tot allò que necessitem quotidianament per engreixar les seves butxaques i buidar les nostres?

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

El meu cotxe, d'una marca coneguda, comprat de primera mà, té uns nou anys i la part mecànica comença a fallar. Els cotxes d'abans duraven vint anys. Ara no estan pensats perquè en durin tants. La caldera de casa va espatllar-se del tot, i quan la van canviar em van preguntar quant de temps havia durat. Vaig dir que quinze anys, i de seguida em van dir que la nova no duraria tant. Anem al revés.