Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Els sentiments dels arbres de Nadal

El árbol de Navidad de la Casa Blanca, en diciembre del 2011. / Pablo Martinez Monsivais (AP)

Fa setmanes que els carrers, els portals, les cases o bé els interiors estan decorats amb arbres de Nadal plens de llums de colors i motius decoratius com les típiques boles de nadal o garlandes que els recobreixen i plens de bombetes o fils elèctrics de colors, perquè ens alegrin amb la seva il·luminació i anunciïn unes festes que per a tots tenen valors diferents. Cada vegada que veig un d'aquests avets encès, sigui dels grans a les places exteriors o dels petits al racons interiors, em pregunto si aquests éssers vegetals són capaços de sentir.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Hi ha qui creu que sí. La veritat és que tots els qui tenim plantes a casa quan les reguem i cuidem bé de seguida veiem el seu canvi, i quan ens n'obliden també. Es diu que parlant-les amb cura creixen millor. Aquestes reaccions fan pensar que els éssers vegetals poden sentir. En el dubte de saber si senten o no, crec que hauríem d'exposar el mínim possible a les plantes tractant-les bé. Aquelles flors de nadal que es regalen, aquells arbres de nadal que posem per tot arreu... tot es pot salvar després cuidant-los i integrant-los a la terrassa de casa, al jardí, al camp o al bosc.