Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Els protocols covid són injustos per als alumnes no vacunats"

Una niña se somete a un test de antígenos en una farmacia de Barcelona. / JORDI COTRINA

Som un grup de famílies de l’INS Vacarisses. Volem fer arribar aquesta queixa sobre el protocol per a la gestió de casos de covid-19 als centres educatius. Les restriccions que s’estan aplicant només als joves que no s’han vacunat són una forma de discriminació absoluta atès que aquestes noies i nois tenen tot el dret a assistir a les classes. Aquest protocol vulnera els drets fonamentals, perquè no garanteix l’igualtat d’oportunitats en l’accés a l’escolarització i fomenta la desigualtat, i perquè a Catalunya i a l’Estat espanyol la vacunació no és obligatòria.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Qualsevol persona, vacunada o no, pot resultar infectada de covid-19 i per tant ser-ne transmisora. Per tant, no entenem per quin motiu es discrimina l’alumnat no vacunat, a qui, a més, se l’obliga a confinar-se sense donar-li l’oportunitat de fer un test per demostrar que no està contagiat. D’aquesta manera s’està negant el dret a assitir a classe a nois i noies que són negatius, als quals s’obliga a quedar-se casa quan companys seus també negatius poden fer classe.

Classifiqueu els joves adolescents en vacunats i no vacunats, assenyalant als que no s’han vacunat. En alguns casos fent-los sentir malament i conculcant-los drets i llibertats, a més de més de dificultant la vida de les seves famílies. Amb quina justificació s’explicarà aquesta discriminació a nois i noies i a llurs famílies, que segons es diu s’estan formant per ser ciutadans competens, lliures, crítics, solidaris, que han de contribuir a la construcció d’estils de vida més lliures i justos?

La Convenció sobre els Drets de l’Infant de les Nacions Unides, amb força jurídica d’obligat compliment per part d’aquells Estats que l’han ratificada, com l’Estat espanyol, estableix el dret de l’infant a l’educació. Aquests drets estan igualment desenvolupats tant a la Constitució espanyola com a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya com a les lleis orgàniques que desenvolupen els drets en educació.

Volem i esperem que es revisi aquest protocol i que es garanteixin tots els drets de totes les persones. I atès que no coneixem cap llei que digui el contrari exigim que els nois i noies no vacunats i no positius puguin assistir de forma inmediata a classe amb la mateixa normalitat que els vacunats.