Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Els dos partits unionistes orienten les seves accions a la confrontació"

Sombrillas con los colores de la bandera de España en una playa de Arenys de Mar. / EFE / Andreu Dalmau

“Una mentida no tindria sentit si la veritat no fos percebuda com a perillosa”. La frase es deu a Alfred Adler (1870-1937), metge i psicoterapeuta austríac, fundador de l’escola coneguda com psicologia individual. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Els conceptes bàsics eren: el caràcter, el complex d’inferioritat i el conflicte entre la situació real de l’individu i les seves aspiracions.

És innegable que els dos partits unionistes orienten les seves accions a provocar la confrontació. El seu nul concepte de democràcia real i les seves frustracions, més de tipus personal que col·lectiu, els condueixen a una deriva de la qual acabaran perdent el control si és que ja no l’han perdut.

Quin és doncs el recurs fàcil i més aviat simplista per justificar les seves accions? Mentir! Mentir descaradament sense cap mena d’escrúpol.

La psicologia individual d’Adler podria explicar les actituds i els comportaments dels mal anomenats líders de l’unionisme, en especial pel que fa al conflicte entre la seva situació real i les seves aspiracions.

Qui segueixen les seves consignes haurien de ser conscient de com se’ls utilitza amb la mentida com a eina de persuasió.