Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Els dos llibres que hi falten al Museo de l'Exili

zentauroepp45797581 guerra civil181107195558

He tornat al Museu Memorial de l'Exili, a La Jonquera, per veure l'exposició temporal Autoritzats per sortir. L'èxode del 36, comissionada per l'historiador Rubèn Doll-Petit centrada en la fugida a l'estranger de milers de catalans a la reraguarda republicana després del cop d'estat del 18-19 de juliol de 1936 (oberta fins el 3 de febrer).

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Abans vaig parar-me a mirar al vestíbol la interessant exposició de publicacions relacionades amb la tragèdia de la Guerra Civil espanyola i em va sorprendre no trobar-hi dues interessants biografies escrites pel periodista i escriptor Xavier Febrés.

El primer, Frederic Escofet, l'últim exiliat dedicat al militar català al servei de la Generalitat de Catalunya abans i durant la Guerra Civil espanyola, internat en el camp de concentració d'Argelers i posteriorment afincat a Brussel·les on va formar part de diversos governs espanyols a l'exili com a ministre.

El segon, Els últims dies de Machado sobre el poeta sevillà també fidel a la República i exiliat a França, mort i enterrat a Cotlliure només 26 dies després d'haver creuat la frontera.

Penso que pel seu interès mereixen ser incorporats a l'aparador de llibres relacionats amb l'exili que figuren al museu.