Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Els 22 talls de llum que ha fet Endesa al meu negoci en 6 mesos sense donar explicacions

Un hombre camina bajo el logo de Endesa en la sede de la empresa en Madrid  / ANDREA COMAS / REUTERS

El meu nom es Marc, sóc autònom i tinc 38 anys. Tinc un petit negoci on reparem i venem electrodomèstics, som tres persones. En els últims sis mesos l'empresa Endesa ens ha tallat la llum fins a 22 cops sense cap avís previ ni cap explicació. Un tall va durar un dia i mig, uns altres algunes hores i la majoria qüestió de minuts o segons. Suficient per haver de reiniciar ordinadors i pel xoc elèctric per a aquests. Aquestes incidències a la pràctica són un munt d'hores perdudes amb les mateixes despeses de personal, lloguer i serveis (llum inclosa!). L'asseguradora, si no hi ha danys materials, ens deriva a reclamar a la companyia.

Davant d'aquestes incidències continuades, he cursat reclamació a la meva distribuïdora, Som energia. Cal destacar l'amabilitat i la facilitat d'aquesta cooperativa a l'hora de fer qualsevol gestió. La resposta d'Endesa, tot i presentar els números de reclamació del SEU servei d'atenció al client, és no reconèixer els talls directament i com a norma.

El segon pas és a través del servei d'atenció al consumidor, on em responen que Endesa no sols no reconeix els talls sinó que no accepta la mediació. El Síndic de greuges em deriva a la Direcció General d'Energia, Mines i Seguretat Industrial de la Generalitat de Catalunya, on també contacten amb Endesa, la qual sí que reconeix cinc dels 22 talls.

Posteriorment, i amb el document de l'alarma que certifica els 22 talls, Endesa reconeix tots els talls però s'excusa amb la legislació vigent per dir que tots ells són "errors normals" i que no tinc dret a cap compensació o descompte. L'últim recurs és anar a la justícia ordinària.

Els ciutadans paguem els serveis a preu d'or, seria just que com a mínim aquestes multinacionals, maquines de fer milions, tinguessin l'obligació de donar un bon servei i, en cas de no poder fer-ho, que el client no hagués d'invertir desenes d'hores en reclamacions inútils.

Aquest és el país que tenim on els ciutadans som sempre els últims de la cua en drets i serveis però els primers en deures.