Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

El procés a Catalunya ja no té aturador

El presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, en un acto del PDECat en Barcelona. / FERRAN NADEU

Arran dels canvis fets pel president Puigdemont al Govern de la Generalitat, hi ha qui s'entesta a parlar de dimissions per a fer èmfasi en una possible divisió i una falta de cohesió entre els governants. No ens confonguem, són relleus. I cadascun d'ells és per motius diferents, motius que no s'han de criticar, ni interpretar de manera distorsionada, ni avaluar com a fet derrotista. Al contrari. Anem per bon camí. 

Els dirigents que tenim al capdavant del nostre Govern, actuen amb una convicció absoluta i una fe cega en la llibertat del nostre país, encara no estan cremats, ni imputats. Però si això passés, n'hi haurà d'altres i més que en vindran a agafar el relleu. El que està passant a Catalunya no té aturador. No hi ha prou presons per encabir tothom qui lluita per una democràcia real i per una llibertat d'expressió.

I pel que fa al referèndum, cal tenir en compte la situació actual de Catalunya. El nostre país té molts funcionaris que, com és natural, cadascú té les seves creences i conviccions. Tenim Mossos d'Esquadra, personal de les institucions sanitàries, docents, administratius... Tots ells, com a tals, són conscients que estan al servei del país, i per tant, actuaran en conseqüència i, a títol individual, votaran segons els dicti la seva consciència.

Per això es fa el referèndum. Perquè votarem! I tant que votarem l'1 d'octubre!