Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Deficient tractament del Servei Català de Salut als malalts d'esclerosi

Una prueba de diagnóstico por la imagen, en un hospital barcelonés. / JORDI COTRINA

Sóc malalt d'esclerosis múltiple primària recurrent, de Girona. Les meves dificultats per portar una vida normal cada dia són més. Des de fa uns 4 anys cap aquí, la meva qualitat de vida ha anat a la baixa de manera molt pronunciada, dia a dia. Deixar de treballar, deixar d'anar amb moto i bicicleta, ara la cama no em respon, ara el braç... Intento portar una vida el més normal possible però cada cop costa més, físicament i de rebot psicològicament. Tota l'ajuda que rebo per part del Servei Català de Salut és una visita cada 3 mesos amb el neuròleg, em fa fer 4 moviments i torna a esperar tres mesos, entenc que no pot fer-hi res més. Crec i dono fe que un tractament de fisioteràpia ens pot ajudar a suavitzar o frenarl'avanç d'aquesta maleïda malaltia.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Ara mateix no rebo per part del Servei Català de Salut cap mena de tractament, he estat uns tres anys amb un servei de fisioteràpia, excel·lent, però de cop i volta m'han donat l'alta. Estic curat ja? He millorat? Tot al contrari, cada dia la meva malaltia va a més, i la resposta que rebo per part dels professionals que m'atenen és que no poden fer-hi res, he complert totes les hores i tenen molta gent. Això comporta una despesa mensual d'uns 400 euros, per poder rebre el servei de fisioterapeutes privats i rebre una hora setmanal de fisioteràpia per part de la Fundació d'Esclerosis Múltiple (FEM). 

No sé exactament a qui va dirigida la meva queixa, però trobo totalment lamentable el tractament que el Servei Català de Salut dóna als malalts d'esclerosis, que no som pocs a Catalunya. Només em queda agrair tot el treball realitzat per l'equip de l'hospital de dia de l'Hospital Santa Caterina de Girona. Gràcies perquè sou un gran equip.