Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Contra el fracàs escolar, cal acabar amb les 'escoles-gueto'

Alumnos de la escuela Rambleta del Clot, que este curso ha iniciado el giro hacia la educación innovadora. / JOAN CORTADELLAS

El 13 d'abril vaig llegir a EL PERIÓDICO l'article 'Un jove de Ciutat Vella té vuit vegades més risc de fracàs escolar que un de Sarrià' i voldria aportar un element que no s'esmenta en relació a l'estudi, encarregat per la Fundació J. Bofill i publicat fa 10 anys, que va desenvolupar el Sr. Ferran Farré, Catedràtic d'Educació Comparada a la UAB i Director de l'Estat de l'Educació a Catalunya. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

A l'anàlisi realitzat per Farré, queda palès que quan en un curs escolar hi ha el 25% o més de nenes i nens d'altres nacionalitats nouvingudes, el 40% d'aquest 25% seràn de fracàs escolar. Les escoles que presenten aquests percentatges són les que coneixem per 'escoles-gueto'. La solució a aquest problema és distribuir els nens i nenes per totes les escoles del municipi, per tal de no arribar al mínim del 25% d'alumnat de primera generació d'immigració. Aquestes gestions estan, sobretot, en mans del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, però també en són responsables els Governs Municipals i les Comissions de Govern dels Districtes. 

El Consistori de Barcelona hauria de tenir en compte aquesta informació i posar-se en contacte amb el catedràtic Ferran Farré per trobar solucions

Qui redacta aquest escrit ha tingut una dedicació professional de 41 anys a l'Educació a E.G.B. i a Infantil i Primària, com a Especialista d'Educació Musical, Tutor, Cap d'Estudis i Director, en diverses escoles de Barcelona i Àrea Metropolitana, des d'Escoles del C.E.P.E.P.C. a escoles-gueto amb el 87,15% d'alumnat de primera generació estrangera nouvinguda. I a totes les meves alumnes i alumnes els porto en el meu cor.