Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Carta d'una lectora: "Xarxes socials i 'fake news'"

Fake news. / Pixabay

Actualment, les xarxes socials formen part del nostre dia a dia. En aquestes xarxes socials es poden veure i compartir gran quantitat de coses, des de fotos i vídeos fins a opinions de tota mena.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

A Instagram, Twitter I TikTok podem arribar a rebre, fins i tot, notícies o informació, i aquestes notícies poden ser vertaderes o no. És molt comú que quan succeeix un fet al país que causa renou, els creadors de contingut d'aquestes plataformes aprofitin per difondre aquesta notícia a les seves xarxes socials per tal de tenir moltes visualitzacions i guanyar seguidors.

Moltes vegades el que comparteixen pot ser vertader, però moltes altres pot ser que aquesta informació estigui alterada o que directament sigui mentida, és a dir, 'fake news'. Un clar exemple  s'ha vist fa molt poc amb el llançament de la nova cançó de la cantant Shakira, en la que fa referència a la marca de rellotges Casio.

Aquesta cançó ha causat molt de furor en la població i arran d'això un compte de Twitter, fent-se passar per la marca de rellotges, va penjar tuits fent referència a la cançó i, en conseqüència, aquests tuits van tenir molta repercussió i es van viralitzar per tot Twitter. Ningú s'havia adonat que no era el compte oficial de Casio, i per tant molta gent va ser enganyada.

Fets com aquest succeeixen gairebé cada dia a internet i la gent continuem caient en aquestes mentides.

Considero que hauríem d'anar més amb compte a l'hora de creure una notícia que veiem, sobretot per xarxes socials, ja que no sabem qui l'està difonent ni si el que s'està dient és realment cert.