Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Benvinguts a la setmana més absurda de l'any 2016

El paseo de Gràcia con las luces de Navidad ya encendidas, en diciembre del 2016. / FERRAN NADEU

Aquesta és la setmana més absurda de l’any 2016. Una setmana formada per tres dies laborables (dilluns, dimecres i divendres) que s’alternen amb dies festius no té cap sentit i suposa treballar amb l’intermitent posat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Els dies de festa sempre són benvinguts, però un cap de setmana de tres o quatre dies seguits es gaudeix molt més que un solitari dimarts o dijous. No hagués estat més racional desplaçar els dies de festivitat a dilluns o dimarts, o a dijous i divendres? Hauríem encadenat un cap de setmana de quatres dies seguits. Fins i tot, hi havia una tercera opció: haver mogut els dies festius a dilluns i divendres, que hagués resultat en dos caps de setmana de tres dies.

De solucions, n’hi ha, i haguessin beneficiat tant a treballadors com a empresaris, que sempre es queixen que aquests dies comporten un malbaratament de recursos productius. De fet, Mariano Rajoy es va comprometre a fer-ho fa cinc anys i és un dels seus compromisos incomplerts. Ara bé, 'con la Iglesia (y con la Constitución) hemos topado'. Tot i que vivim en un país laic, l’Església encara manté molts dels seus beneficis, inclòs el de d’indicar-nos els dies que podem descansar. I la Constitució no es pot tocar, tot i que ja és del segle passat.

Tot plegat, murs que es presenten davant nostre, inamovibles, i que no ens deixen evolucionar.